Användningsområde för tygpåse

Spread the love

Vi ser tygväskor och tygpåsar överallt, precis överallt: i tunnelbanan i Stockholm, på spårvagnen i Göteborg, på stan, hemma hos grannen- ja precis överallt!
Anledningen är att tygpåse har blivit så populär genom tiden, inte på grund att tygpåse är mer miljötrendigt men att de faktisk klassas som en modeaccessoar. De ser idag mer snyggare ut (mer färggladare) och är dessutom mycket praktiska.

Den lätta varianten av tygpåse
Man skiljer på två olika typer av tygpåse. Den ena är den som är lätt -och oftast av tunnare material. Denna typ används oftast för att ersätta plastpåsar som idag är ganska hög beskattat just pga. av miljöskatt.
Karaktären på den tunnare varianten är oftast billigare och ser oftast väldigt tråkigt ut (oftast vit, svart eller gråfärgad). Ibland väljer man även kalla denna typ för tygkasse.
Som namnet antyder så klarar den lätta varianten av tygpåse endast en viss belastning och används således inte till alltför tung belastning.

Den starkare varianten av tygpåse
Den andra varianten av tygpåse är byggd för att hålla lite tyngre material. Den starkare varianten har en starkare slitageegenskap, det märker man bland annat genom att känna på tyget (oftast grövre och tjockare). Liksom den lättare varianten kan man använda denna för att ersätta plastpåsen. Dessutom kan man bära tyngre material som tex skolböcker i många år utan att tygväskan går sönder till skillnad från en lättare byggd tygpåse.

Vad kan man använda en tygpåse till då? Egentligen till allt möjligt, som skolväska, shoppingväska, gympa-väska, (alldaglig påse!) och mycket mera. Det som sätter stopp är sin egen fantasi.
Oftast köper man en tygpåse till sig själv för att ersätta plastpåsen men kan i många fall även vara en perfekt present till sina föräldrar eller syskon. Oftast uppskattas detta av både män och kvinnor- för män oftast som shopping bag, småförvaring och för kvinnor till allt möjligt.

När det gäller tygpåse finns de i flera olika färger, design och mönster. En del tygpåsar kan man även skräddarsy med egen design och färg.

Notera att tygpåse även kallas för tygkasse /toteväska/totebag/ tygväska.