Tygpåse från billigt till dyrt

Att köpa dyr eller billig tygpåse online

Spread the love

Snygga tygpåsar finns i olika prisklasser, vi reder ut skillnaden mellan billiga och dyra tygpåsar

För ett tag sedan skrev vi en ordentlig lista på var man kunde köpa tygpåsar online i Sverige, i artikeln gick vi även igenom vilka återförsäljare som har störst utbud av tygpåsar med lager i Sverige. Det visade sig att vi på Qvikmart, Zalando samt H&M har störst utbud av olika tygpåsar för konsumenter i Sverige.
En del tygpåsar är riktigt billiga, andra helt ok medan det även finns riktigt dyra. I denna artikel går vi igenom de olika prisklasserna, varför är vissa tygpåsar så mycket billigare medan andra så mycket dyrare?

Hur mycket ska en tygpåse kosta egentligen?

Gratis tygpåse

Svaret på denna fråga är olika. Vill man bara ha ett slit och släng tygpåse utan någon större anmärkning på dess design, budskap, material eller kvalité kan man försöka besöka diverse mässor. Det är stor chans att olika företag under mässor delar ut gratis tygpåsar. I gengäld för en gratis tygpåse kommer du som bäraren med stor chans bli en vandrande reklampelare för företaget som delar ut gratis tygpåsar med deras logo och slogan på- å andra sidan är det ju gratis, så inget att klaga på förutom att du innerst inne vet att det kanske inte är din typ/stil av tygpåse. En tygpåse idag är ju som en modeaccessoar, den ska vara snygg, kanske ha något budskap eller fin bild/mönster och framförallt tilltala dig. Detta går givetvis ordna men då får då nog hoppa över allt som har att göra med gratis tygpåse och istället besöka en återförsäljare av tygpåse och välja och vraka. Att köpa en tygkasse är som att köpa en T-shirt, den ska vara snygg och tilltala dig men det finns olika prisklasser som vi ska ta upp:  billiga tygpåsar, premium tygpåsar, dyra tygpåsar och galet dyra exklusiva tygpåsar.

Gratis tygpåse
Bild: a2zimprints.net

Billig tygpåse

Har man en låg budget kan man testa på och köpa lite billigare tygpåsar. Billiga tygpåsar kan du hitta i diverse lokala matbutiker/lågpriskedjor samt även online.
Ska vi definiera billiga tygpåsar så hamnar vi på en prisräckvidd på (exkl. frakt) ca 50–150 kr. Är det bra påsar då? Beror på hur man definierar bra. Generellt kan vi säga att billiga tygpåsar duger, men att det med stor sannolikhet inte ger den där ”exklusiva känslan” när man bär runt på en billig tygpåse. Kan jämföras med att köpa en vit/grå/svart normal T-shirt på 99 kr- den ger ingen speciell känsla men visst fyller den sin funktion. Påsar i denna prisklass är oftast tillverkad av tunt bomullsmaterial, oftast vit, grå eller svart med diverse tryck eller mönster, har oftast ingen stil eller design.


Enkel tygpåse med handskriven tryck
Bild: @drwnbymyn från instagram

Premium tygpåse

När vi kommer till tygpåsar som har prisklass 150 kr eller mer, oftast 150 till 300 kr är det tygpåsar som strålar lite mer premiumkänsla över det hela. Det innebär i praktiken att bäraren bär på något mer värt, mer värdefullt och därmed kan känna sig mer självgod när hen går runt med en tygpåse i denna prisklassen. Bäraren kan känna sig att tygpåsen ger hen en utstrålad identitet.
I denna prisklass finner du oftast tygpåsar med:

  • varierande design – inte bara fyrkantig design
  • varierande tryck – fina bild/text tryck med eller utan budskap
  • varierande färger – mer färger än standardfärgerna: grå, vit och svart
  • kvalité – kvalitékänsla, solid tillverkad
  • olika material – tillverkad av annat än bomull
  • varierande detaljer – där t.ex. handtaget/axelremmen är tillverkad av läder, eller har annan detalj för att snygga upp tygpåsen
Tygpåse i annat material än bomullstyg.
Pris: 219 SEK
Foto:Qvikmart.com

Dyr tygpåse

När det gäller tygpåsar från kända aktörer så kan dessa kosta allt från himmel och hav. Här handlar det oftast om att man vill köpa ett känt varumärke oftast tillsammans med en grym design på tygpåse. Ibland kan designen även vara väldig standard och då är det varumärket man egentligen köper.
En dyr tygpåse kan ha samma standard eller egenskap som en premium tygpåse men kan ha detaljer som är något eller mycket dyrare. Tygpåse med känt varumärke kostar oftast mer men ger en extra premiumkänsla för bäraren. Tänk dig tygpåse från Gucci, Prada, Care of Carl osv.

Tygväska/påse: Chapman Bags Tyne Canvas Tote Bag Navy
Pris: 2299 SEK
Foto: careofcarl.com

Exklusiv tygpåse

Exklusiva tygpåsar som finns i handeln tillverkas endast i begränsad upplaga. Det är även oftast (men inte alltid) inom denna kategorin där tygpåsarna är tillverkad av diverse kändisdesigner. Dessa exklusiva tygpåsar är oftast unika i sitt slag och är mer samlarobjekt än något som man faktisk använder i vardagen. Tänk dig tygväska med detaljer av rent guld. Här är kan priserna variera från billigt till dyrt. Billigt om det är hobby tillverkad av en okänd aktör, dyrt om det är från en känd aktör.