Att laga mat utan förkläde är som att gå runt utan underkläder

Spread the love

Hur kommer det sig att så många lagar mat utan att ens ha på sig förkläde? Är det just bland ungdomar eller är det bara att man har glömt bort att förkläde är en riktigt go och trevlig grej att ha när man lagar mat?
Förkläde skyddar från skvätt o oljefläckar, och man kan torka av sina händer på den, visst är det bra? 

Dessutom visst f-an ser man lite så där professionell ut med förkläde, det ger en känsla att man tillhör en viss yrkesgrupp, här har vi ”köksmästaren” som lagar underbar mat (eller inte). Förkläde ger dig tillhörighet och omedveten triggar dig kanske till att laga riktigt bra mat/bättre mat. 

Förkläde klassas ändå idag som ett modeplagg, man vill vara lite sådär fin hemma, kanske inför familjen (tveksamt 🙂 men gärna när man har gäster eller om man ska instagrama sig själv o skicka lite bilder kors o. tvärs. Går man in på diverse butiker så finns ändå ett utbud av förkläden men att hitta en riktigt fin kan vara lite svårt. Det satsas inte direkt på design verkar det som. Hallå marknaden! Vi behöver finare förkläden, det ska ju matcha kläder och det ska se fräsch ut. Tänk på hur många olika färger och design det finns när man väljer t-shirt, underkläder, varför har inte förkläden även detta utbud? Det kanske finns men man får leta riktigt länge… 

Man kanske skulle satsa på att ha olika förkläden varje dag, det ger en matgladare lagning eller fräschar upp köket på något vänster. Man tänker ju inte på sig själv när man stressad eller i lugnet står och lagar favorit maten, till lunchen eller middagen men andra i rummet gör det. Även om man lagar man 1-2 ggr veckan (resterande dagar äta ute?) så är köksförkläde ändå rätt kan man tycka. Det kan för vissa kännas lite naket om man lagar mat utan förkläde. Känslan av att ha på sig kläder utan sina underkläder. Får mig att tänka på den nakna kocken. 

Snygga billiga förkläden