Åtta snygga lunchväskor

Spread the love

Chansen är stor att du dagligen eller åtminstone några dagar i veckan ta med dig hemlagad mat till jobbet eller skolan. Kanske beror detta på att det kostar för mycket att äta lunch ute, att du har matrester hemma som bör ätas upp omedelbart eller att du helt enkelt föredrar hemlagad mat.
Har du även som många andra svenskar långt till jobbet finns det stor chans att matlådan som du transporterar från hemmet till destinationen börjat tappa sin fräschhet. Speciellt under sommaren kan mat som förvaras i en vanlig plastpåse/tygpåse/ryggsäck en längre tid samla på sig bakterier.
Lösning till en hygienisk och fräsch lunch är givetvis att förvara din lunchlåda i en isolerad lunchväska, detta gör så att optimal temperatur hålls längre och maten känns plötslig mycket fräschare och godare.

Nackdelen med många av dagens lunchväskor är att de ser så tråkiga och fyrkantiga ut. Nästan som om produktens designspråk har fastnat i 80 talet. Ska man gå runt med en lunchväska vill man även att den ska se fin ut. Man ska inte bli generad att ha med sig sin lunchväska i offentlig miljö.
Nedan presenteras därför förslag på olika lunchväskor som inte ser ut som de kom från 80 talet.

Littlelunchboxco/Little Renegade Co – Wilderness isolerad lunchväska
Ca 250 kr utan frakt, moms och tullkostnad från Australien

Detta vildmarkstryckta lunchväskan har ljusa geometriska fjädrar med nyanser av blått, grönt, svart och vitt ger ett färgrikt och modernt intryck. Kan användas av både herr och dam då den varken är feminin eller maskulin.
Lunchväskan ska tydligen inkludera nån typ av is packet som man kan förvaras i den bakre blixtlåssektionen. Detta motverkar så att kondens bildas och att maten hålls fräsch och sval längre.

Lunchväskan har en yttersida med aluminiumfoder med extra stoppning och en inre nätficka för små mellanmål.

Lunchväskan har även fyra gummifötter för att förhindra att påsens bas kommer i kontakt med marken, detta för att förhindra närstående kontakt med smuts.

Innermått: 22 cm bred x 27 cm lång x 7 cm djup

BALORAY/ isolerad lunchväska
Pris:
Ca 270 kr utan frakt, moms och tullkostnad från Australien.

Denna lunchväska har ett modernt design och ger en färgglad intryck.  Färger kommer i blå, ljusblå, mintgrön samt grå- alla med vitsippor tryck på. Vitsippor ger lunchväskan ett fräscht och naturligt intryck.
Handtaget är något kort, men helt ok då den designad för att bäras med hand. Tillverkaren noterar även att handtaget sitter extra stark och kan användas många gånger. Vidare noterar vi att annonsen menar på att produkten använder sig av tåliga dragkedjor och att hela lunchväskan är av isolerade material.

Lunchväskan har en stor ytterficka för placering av t.ex. din telefon.

Värme och kylen behållning ska klaras upp till 6h.

Qvikmart/Forces of Nature isolerad lunchväska
Pris: ca 230 kr inkl. frakt. Skickas från Sverige.

Här har vi en alldaglig lunchväska perfekt att ta med till jobbet eller skolan. Materialet är tillverkat av slitstark polyesterfiber och aluminiumfoliebeläggning vilket gör att den klarar både kyla och värme relativ länge. Enligt interna tester ska lunchväskan klara av att hålla värme i 72 °C och kyla i 5 °C.

Designspråket har nordisk stil och kommer i tre olika färger och mönster.
Storleken är tillräckligt stor men inte för liten för att rymma två normalstora matlådor och lite annat.  

Qvikmart/I have nice day isolerad lunchväska
Pris: ca 240 kr inkl. frakt. Skickas från Sverige.

En mycket enkel, diskret och praktisk lunchväska med nordiska färger. Lunchväskan är designad för norden och ger ett professionellt och modernt intryck.

Innerfodret är tillverkad av extra tjock aluminiumfoliebeläggning medan yttre delen är tillverkat av tyg. Isoleringen gör att väskan klarar av att hålla både värme och kyla. Lunchväskan är lätt att ta med och kan enkelt rengöras i maskin.

Qvikmart/ lunchpåse I tyg
Ca 139 kr inkl. frakt. Skickas från Sverige.

Vill du ha en enkel lunchpåse utan isolerade egenskaper är detta ett måste för dig. Enkelheten och formaten gör denna lunchpåse ideal. Lunchpåsen är lagom stor och rymmer två normalstora matlådor. När man drar i snöret och försluter lunchpåsen blir den minimal. Se gärna på videon på produktbeskrivningen så förstår du vad som menas med minimal. Perfekt storlek att lägga i kylskåpet. Dina kollegor kan komma bli smått imponerad av detta!

Botkier/ Lennox Lunchbox Wicker Crossbody
Ca 2000 kr utan frakt, moms och tullkostnad från USA

Här har vi en lunchväska för dig som som har pengar att spendera.

Denna speciella lunchväskan har en korgliknande konstruktion. Huvudmaterialet är tillverkad av cellulosafibrer, förmodligen av bark, rotting eller näver. Lock, korsbandsrem samt detaljer av läder medan handtag av stål eller kromad handtag.

Med skyddande metallfötter håller väskan bort smuts från botten-basen. Med mått som

8″W x 3.75″D x 7″H (20.32×9,52×17,78cm) är lunchväskan tillräckligt stor för två normalstora lunchlådor samt en dricka, perfekt!

Lunchväskan är dock inte isolerad vilket innebär att den varken håller värme eller kyla. Detta gör att den är mer lämpad som lunchlåda för just bröd och liknande torr vara eller för mat som ska ätas inom 1h.

Lifewit/ Lifewit 2 Double decker
Pris: ca 430 kr inkl frakt, moms och tullkostnad.

Denna moderna lunchväskan rymmer hela 7L med två avskilda våningar för förvaring av diverse mat och dryck. Lunchväskan är isolerad vilket innebär att den klarar av att behålla värme och kyla.

Det unika med denna lunchväska är att den består av två isolerade sektionerna som gör det möjligt att packa varm mat separerad från kall mat. Toppdelen designad för icke-läckande livsmedel som frukter, ägg, flingor osv medan bottendelen är mer kylande och designad för dryck, juice, osv.

Enligt specifikation klarar lunchväskan av att hålla mat och dryck sval eller varm i mer än 5 timmar. Detta tack vore extra tjockt skick på väskan. Det inre fodret ska nämligen använda sig av 8mm EPE skum samt aluminiumfolie.

Fjällräven/Kanken Mini Cooler Lunch Box (isolerad lunchväska)
Pris: 699 kr exkl frakt, skickas från Sverige

Svenska fjällräven har sin egen lunchväska som fungerar för alla kön. Denna lunchväska har en minimalism stil och utstrålning.
Lunchväskan finns i fem olika starka fjällräven färger och har ett stort fack för förvaring.
Materialet är sydd i tålig väv med skumstoppning som bevarar temperaturen.
Dess storlek är som så många andra runt 26×20.5x9cm där två normalstora lunchlådor får plats.