Foto: nixon.com

En pratande retro klocka från Nixon

Spread the love

En annorlunda klocka med retro scifi 80-tal design med högtalare

Nixon har varit inom klockbranschen sedan starten 1997 med fokus på klockor för ungdomar. En av deras senaste klockor har blivit en succé bland både ungdomar och teknik nördar. Det är ingen smart klocka men har både digital display samt högtalare.

Utseendemässig ser den ut som en klocka du skulle se i en 80-tals sci-fi-film, kanske något tjock men helt ok ändå. Folk omkring dig lär notera klockan då den sticker ut rätt mycket- den är trots allt väldigt speciellt designad och lär drar till sig beundrande blickar överallt.

Går vi till det funktionella är klockan egentligen en enkel digital klocka med en extra fet högtalare i. Det är detta som även gjort klockan speciell då den är förprogrammerad att tala ut högt till dig hur mycket klockan är när du trycker på en viss knapp. T.ex om klockan är 17:00 och du trycker på den speciella knappen så säger klockan något i stil med ”klockan är nu sjutton noll noll” eller vid enstaka roliga tillfällen t.ex. vid 9:00, ”Ja, just det nio noll noll”. Notera att detta sägs på engelska och vi har ingen information om man kan byta röst till svenska eller andra språk. Klockan klarar även av att tala om för dig vilken dag, år samt dagens datum högt och tydligt.
Klockan marknadsför inte till blinda och synskadade men borde vara en given produkt som passar denna gruppen av människor.
För den som föredrar att titta finns givetvis en liten LED display som visar tiden.
Det har även rapporterats att klockan ibland säger lite roliga saker vid olika tidpunkter, en gimmick som antagligen man älskar eller hatar.
Exempel: Om man trycker på klockan vid en viss tidpunkt, (kanske för många gånger?) så säger den något i stil med ”Herre Gud! Jag är paranoid” med en rolig röst.

De som har köpt klockan menar på att kvalitén är riktigt bra, rolig att ha med, speciellt vid fester eller andra liknande tillfällen. Klockan uppskattas av de som gillar retro-scifi från 80 talet men samtidigt vill nörda sig lite bland folk. Många uppskattar även att man kan ladda batteriet med en USB kabel eftersom det skulle vara dyrt att byta batterier hela tiden. Detta kan även anses som klockans kanske mindre svagheter- batteritiden som faktisk ska klara av 3 månaders användning enligt tillverkaren.
Det rapporteras även att klockans LED display har svag bakgrunds belysning vilket gör det svårt att se vad det står på displayen ibland. Då får man istället trycka på den magiska knappen så att klockan talar ut högt och tydligt hur mycket klockan är.
Att klockan pratar kan vara roligt till en början men kan bli lite tjatigt efter ett par användningar så ser det mer som en rolig grej.
Två andra negativa saker som vi noterar bland recensenter är att klockan inte är vattentät samt att armbandet tycks gilla långa armhår då den gärna rycker ifrån sig en eller två armhår- För dig med kort eller ingen armhår ska detta inte vara ett problem.

Klockan ska även finnas i en Star Wars version där man förprogrammerat 25 olika tuffa ljud från filmn Star Wars.
Pris? 1900 kr inkl frakt.

Gulfärgad Dork Too Watch från Nixon
Helsvart Dork Too Watch från Nixon
Rosguldig Dork Too Watch från Nixon

nixon.com