Vit tygpåse

Köp tygpåsar online billigt snyggt och bekvämt

Spread the love

Snygga tygpåsar kan man köpa online och priset som en T-shirt

Vare sig du vill införskaffa dig en tygpåse för shopping, frukt eller tygpåse för andra matvaror finns det flera alternativ att titta på än i din lokala butik.

För ett tag sedan skrev vi en ordentlig lista på var man kunde köpa tygpåsar online i Sverige. Det visade sig att Qvikmart samt Zalando hade störst utbud i Sverige.

Hur mycket ska en tygpåse kosta egentligen?

Svaret på denna fråga är olika. Vill man bara ha ett slit och släng tygpåse utan någon större anmärkning på design, budskap, material eller kvalité kan man försöka besöka diverse mässor. Det är stor chans att olika företag delar ut gratis tygpåse till dig som besökare. Nackdelen är just det att du dock blir en vandrande reklampelare för företaget när du går runt med deras tygpåse i stan- för deras varumärke finns förmodligen tryck på tygpåsen där det bara skriker GRATIS REKLAM.

Sedan har vi tygpåsar som kostar. Ska vi gå på billiga tygpåsar i butik samt billiga tygpåsar online så hittar vi en prisräckvidd på (exkl. frakt) ca 50–100 kr. Är det bra påsar då? Beror på hur man definierar bra. Generellt kan vi säga att billiga tygpåsar duger, men att det med stor sannolikhet inte ger den där ”må bra, vill visa upp” känslan när man bär runt på en billig tygpåse. Kan jämföras med att köpa en vit/grå/svart normal t-shirt på 99 kr- den ger ingen speciell känsla men visst fyller den sin funktion.

Tygkasse från Göteborgs studentkår. Billigt! 40 kr bara tydligen.
Foto: Sahlgrenska akademins Studentkår

När vi kommer till tygpåsar som har prisklass över 100 kr, oftast 150 till 300 kr får bäraren oftast ett mer premium liknande känsla. Det innebär i praktiken att bäraren bär något som faktisk hen tycker är acceptabelt, värt och fint att ha med runt kretsarna. Något som man kan bära runt utan att skämmas över eller en tygpåse man kan ge i gåva utan att känna sig billig.
I denna prisklass förekommer tygpåsar i varierande design, tryck, storlek, kvalité och varumärke.
Åter igen jämför med en T-shirt som du kan köpa för 99 kr och en T-shirt för 299 kr. Det är oftast den för 299 kr som ger en mer premiumkänsla trots att kvalitén är ungefär samma men att designen är olika.

Lite mer premium tygpåse: Inte alls dyrt, pris 219 kr
Foto: Qvikmart

När det gäller kända varumärkes tygpåsar så kan dessa kosta allt från himmel och hav. Här handlar det oftast om att man vill köpa ett varumärke man känner igen tillsammans med en grym design på tygpåse. Ibland kan designen vara väldig standard och då är det varumärket man egentligen köper trots högt pris.
Tygpåse med känt varumärke kostar oftast mer men ger en extra premiumkänsla för bäraren. Tänk dig Gucci Tygpåse eller Karl Lagerfeld Tygpåse.

Filippa K Kayla Canvas Tygpåse. Orginalpris 900 kr.
Foto: Filippa K

Till sist har vi handgjorda tygpåsar som kan vara både billig och dyrt. Här handlar det om hur uppfinningsrik designern är och hur kvalitén, komplex designen är. Det speglar på priset.
Handgjord innebär att vissa tygpåsar är exklusiva och i begränsad upplaga därav ibland lite dyrare pris för en speciell tygpåse.

Tygpåsar är inte som ett klädesplagg med olika storlekar som bara passar vissa kroppsformer, i stället klassas det mer som en modeaccessoar och är därför mer ideal att köpa online- tygpåse passar alla oavsett kroppsform.
Tygpåse runt 150–300 kr är en helt ok prisbild med tanke på att det är billigare än att ständigt köpa en plastkasse varje gång du ska shoppa.