Foto av: beurer.com

Lindra Insektsbett med denna elektriska apparat

Spread the love

Beurer BR60 – medicinsk enhet som lindrar jobbiga insektsbett

När värmen stiger ökar även insektsbett som leder till både besvär och irritation. Dessa bett kommer bland annat ifrån elaka myggor, myror men även getingar och bin.

När man fått ett insektsbett börjar huden får en rodnad på det angripna stället och det börjar klia. Det angripna stället börjar svullna upp lite men försvinner inom 2-3 dagar. Likaså kliandet. När man fått insektsbett ska man undvika klia på insektsbettet eftersom det kan riva upp bettet och orsaka infektioner. En stor del vuxna har lätt att försöka låta bli att klia, men barn har särskilt svårt att motstå detta.

Klassisk hjälpmedel mot insektsbett är nån typ av bedövningssalva som mildrar klådan och obehaget, exempel: hydrokortisonkräm. Nackdelen med salva är att det innehåller kemikalie och kan vara känsliga för vissa hudtyper. Ett alternativ är då en elektrisk enhet som lindrar insektsbett med värmebehandling.

Ska vi gå på produktbeskrivning är en elektrisk insektsbett apparat från Beurer ett måste på grund av dessa faktorer:

  • Lindrar smärta nästan omedelbart
  • Påskyndar läkningsprocessen då värmen som uppnår en temperatur på 50 °C motverkar toxinerna snabbt
  • Kemikalie fri – därmed ok att använda för gravida då enheten endast använder sig av värme
  • Hjälper mot klåda, inflammation och svullnad
  • Modern och praktisk

Vad säger då kunder som använt produkten?

De som är positiva till produkten menar på att enheten verkligen funkar då värmen förändrar proteinmolekylerna i insektsgiftet och därmed minskar effekten av gifter på ett extremt imponerande sätt. Det skall ta ca 3-6 sekunder innan kliandet försvinner och man menar på att detta enhet är ett måste under insekts säsonger. Att den dessutom är liten, praktisk och rymmer i byxfickan gör den extra bekväm att ha att göra med.
En kund har noterat att hen har använt den lite över 35 gånger och batterierna fortfarande håller.

De som är negativa till produkten är få, men menar på att enheten inte når upp till önskad temperatur. Utöver detta tycker man att passformen är opraktisk då den glider ifrån handen vid användandet. Dock noteras att enheten fungerar för att lindra smärta/kliandet.

Vi noterar att kunder som använt annan märke än Beurer har fått se sina insektsbett enheter slutat fungera efter ca 2 års av användande. Hur lång livsanvändning Beurer har vet vi inte.

Enheten går att köpas från ca 349 kr i svensk handel.

beurer.com