Foto av: splinterworks.com

Lyxig badkar i form av en hängmatta

Spread the love

Man ska bada vackert och coolt också

Gungstol och hängmatta är två riktiga härliga avkopplande livsstil produkter, till detta kan nu läggas till badkar i form av en hängmatta.
Att kombinera hängmatta och badkar i en funktion har tidigare inte skådats- tills nu.

Design duon Miles Hartwell och Matt Withington, grundarna av designbyrån Splinter Works fick en dag en galen men lysande ide att kombinera två avkopplande produkter i en enhet- det skulle reflektera hur modern design ska se ut i hemmet och resultat blev den omtalande badkar hängmattan (officiell namn: ”Hammock Bath Tub”. ).

Till skillnad från andra traditionella badkar som placeras på golvet är denna badkar mer som en hängmatta genom att den är upphängd ovanför golvet och fasthängd på väggarna. Enligt tillverkarna kan man inte installera badkaren hur som helst, utan det krävs två starka väggar för att hålla uppe badkaret. Detta trots att badkaren är tillverkad av kolfiber som gör den både lätt, tålig och formbar. Det är därför först bra att kontakta tillverkaren för mer detaljer innan man gör en beställning.

För att hålla värmen är badkaren isolerat av en skumkärna. Vatten får man från en stående kran som sitter fast i golvet. När man är klar med badandet släpps vattnet genom en ventil i badkarets botten rakt ner till en golvbrunn precis under ventilen.

Denna badkar är också tillräckligt stort för att passa två personer, i fall du vill dela upplevelsen. Finns i många olika färger som: svart, blå, röd, rosa, gul, brons och silver

Foto: splinterworks.com