Foto: stroodles_straws (på instagram)

Sugrör av pasta- sugrör evolution från Stroodles

Spread the love

Ett miljövänligt alternativ till plastsugrör finns nu att köpa

Bland de större företagen var McDonald först med att bannlysa sugrör av plast i vissa länder. Alternativet blev sugrör av papper- något som även den har blivit kritiserad. Pappers sugrören är helt enkelt inte gjorda för att återvinnas då dess tjocklek gör hela återvinningsprocessen svår- även om materialet är gjord av återvinningsbar material.

Ett alternativ till detta kan vara Stroodles spaghetti sugrör som är tillverkat av endast vete och vatten. Tillverkaren menar på att eftersom sugrör är tillverkat av matråvaror så är de 100% biologiskt nedbrytbara. Dessutom håller de också i över en timme, vi antar i kall dryck givetvis.
Vill man inte använda deras sugrör som just sugrör så går det även bra med att koka dem för att göra pasta -mumsfilibabba!?

Vi vill vara lika transparenta med våra processer som med våra ingredienser. Hela vårt uppdrag som varumärke är förankrat i hållbarhet och skapar miljövänliga alternativ till vardagliga artiklar och det är därför vi tar det på allvar.

Stroodles

Stroodles går att köpa hos deras webshop baserad i England. Ca 30 SEK utan frakt för 40 sugrör. Kan jämföras med IKEAS pappersugrör, ca 30 SEK för 100 st.

Foto: stroodles_straws (på instagram)