Foto:@tentsile på instagram

Svävande tält

Spread the love

Hängmatta, tält och camping i ett utförande

Är du en camping fantast så är tentsile ingen nyhet, förmodligen har du sett den någonstans i naturen eller hört talats om den från kompisar eller sett bilder på den eftersom den sticker ut så mycket- tält med unik design som ”svävar” i luften är grejer man gärna pratar om!

Oavsett vad du tycker om camping och tältande är det svårt att förneka att tentsile (som faktisk är ett svensk bolag) väcker ha begär. Till skillnad från traditionella tält hålls tälten upp genom dess patenterat trepunktsförankringssystem vilket innebär att tälten hängs upp i luften tack vare en spärrem i varje hörn som fästs på ett träd. Träden ska inte ta skada då förankringssystemet är designat för att lämna noll avtryck.
För camparen är tentsile extra roligt då det är en liten utmaning att varje gång kliva av och på tälten. Dessutom kan tälten utöver att fungera som en tält även fungera som en plattform för picknick, hopp plattform eller bara ett ställe att det lugnt på.

Tentsile kallar sina tält för Tree tent förmodligen på grund av två faktorer, faktor ett kan vara att man just behöver fästa tälten runt träd för att tälten ska fungera, en annan anledning är att företaget planterar ett nytt träd för varje tält som säljs. Helt suverän!

Att ställa in/sätta upp ett tält från tensile ska varken vara jobbig eller avancerat och enligt tillverkaren ska det gå mindre än 10 minuter att få upp ett tält.
Är många många som är ute och campar kan man stapla upp flera tälten ovanför varandra och vandra uppåt.

Tentsile finns i storlek från två personer upp till sex personer och kostar från ca 3000-9000 kr beroende på design.

Se även vår artikel om den coola hängande tårdroppe tälten

Foto: @tentsile på instagram

tensile.com