Foto: designyoutrust.com

Tälta i en hängande tårdroppe

Spread the love

Hängande och svävande trä tält är moderna tält!

Att tälta i en tårdroppe började 2011 som ett konstprojekt, nu 9 år senare är ”tårdroppe tälten” tillgänglig att hyra för allmän publik i staden boorgloon i Belgien.

Det är Corona tider i skrivande stund vilket per automatisk innebär mer utomhus utflykter inom landet. I Belgien (likasom i många andra länder) flyr många under semestern ut till landet för att njuta av natur, frisk luft och sol. Tills många förvåning har man upptäckt dessa riktigt coola tält som hänger i träden.

Se även vår artikel om den svävande träd tälten från tentsile

Det har rapporterats att tälten inte säljs för konsumenter då produktionskostnader är alltför mycket och skulle leda till ett extremt pris som många inom camping sfären inte är beredd att betala för. I stället har man valt att hyra ut dessa tält i stället för ca 900 kr/natt. Vill man hyra får man bege sig ända till Belgien, boorgloon. Beställning görs via Boorgloons hemsida.

Varje tält ska vara utrustat med en enkel säng, en sittbänk, förvaringslåda samt fönster. För att klättra in och ut ur strukturen erbjuds även en stege för detta ändamål.

Tårdroppe tälten är designat av Dré Wapenaar, en nederländsk konstnär och hans konst går även att ses i Nederländarna samt i staden Missouri i USA.

Dre wapenaar står framför hans speciella tårdroppe tält
Flera tårdroppe tält

Foto/källa:
designyoutrust.com