Var kan man köpa snygga tygpåsar\tygkassor med eller utan tryck?

Spread the love

Vi reder ut var du kan köpa snygga tygpåsar i Sverige med marknadens bästa utbud.  

Tygpåsens framgång

Tygpåse även synonym med tygkasse & shoppingpåse tillhör kategorin flergångspåse. Detta innebär en påse som kan användas flera gånger om innan det går sönder. Genom att kunna användas flera gånger om sparar man på miljön genom att tillsammans minska användandet av engångsplast. Dessutom sparar man även på plånboken då man ofta kan använda en flergångspåse väldigt länge kontra att köpa en engångsplastkasse varje gång för 5–10 KR när man ute o handlar (dyrt pga. plastskatten som infördes 2020 Maj).
Att engångsplastkasse nu är dyrt i hela Sverige borde (logiskt sätt) resultera till att mer människor ser över andra alternativ- där borde tygpåsen och liknande flergångspåsar hamna rätt högt i listan.
Kan man då dra en slutsats att plastskatten är den största faktorn till att folk nu efterfrågar just tygkasse som ett alternativ? Logiskt sätt är det självklart att plastskatten är en bidragande faktor MEN väldigt tveksamt att det är det som gör att allt fler väljer att köpa en tygpåse.

I takt med tiden har tygpåse vunnit mark från att gå från att vara ett slit och släng redskap/hängande reklampelare till något mycket viktigare med direkt koppling till modebranschen.
Marknaden ändras med tiden likaså modet- och det gäller inte minst tygkasse. Att gå runt med en undermåttlig tygpåse med tryckt företagsreklam (som oftast är gratis) är lite av passé, i stället är det snygga tygpåsar med annorlunda design eller fint tryck eller budskap som gäller- något som man även gärna betalar för. Detta kan liknas med t-shirten där man gärna köper en t-shirt med fin design eller med speciellt avtryck med eller utan budskap. Tygpåsen har helt enkelt vuxit sig ur att vara en hängande reklampanel och passar idag bättre in som en modeaccessoar bredvid sina kollegor: väskan, scarfen, halsduken, kepsen, bältet och allt annat som klassas som just modeaccessoar.

Var köper man snygga tygpåsar i Sverige?

Det finns en stor del återförsäljare som erbjuder tygpåsar i olika storlekar, färger, variationer och design både online och hos fysiska butiker. Slår vi in sökordet ”tygpåse” i Google får vi upp en stor del träffar, en stor del som dock riktar sig mot företagare där man oftast har en minsta ordet beställning per kund (t.ex. minsta orderbeställning 50 st.). Det är givetvis inte dessa återförsäljare vi är intresserad av, i stället är det butiker som säljer till konsumenter vi ska koncentrera oss på. Vi väljer ut några företag med lager i Sverige som vi tycker är värt att titta.

Qvikmart

Då vi själva säljer tygpåse är detta inlägg lite (väldigt:) partisk och bäst vore egentligen om du själv bildar en egen uppfattning genom att besöka huvudsidan. Utbud i vår butik består till stor del av tygpåsar men även lunchväskor, tygmärken och lite annat. Tanken är att butiken ska växa sig stor och stark med många olika produktgrupper men tygpåse är det som butiken kommer nischa sig mot nu i början. Här har vi därför valt att ta in snygga tygkasse som har både design och stil. Just nu ca 33 olika design. Utbudet av våra tygpåsar är ca 70% för henne och materialet varierar från bomull, ull pläd, manchester tyg, syntetull till polyestermaterial och lite till. Kundgruppen är allt från 20 år till pensionären.
En tygpåse behöver inte se ful ut och det är grundtanken för de tygpåsar vi säljer- det ska vara snyggt att gå runt med sin tygpåse. Ska du ha en snygg tygpåse för att ersätta matkasse så har vi det för dig, ska du ha en mindre tygpåse som vardagspåse har vi även det till dig. Vi är i början av vår tygpåse resa men hoppas att vi kan få in flera snygga tygpåsar med tiden, detta ska även inkludera ekologiska tygpåsar för våra kunder som efterfrågar detta.

Tygpåse från Qvikmart
Foto: Qvikmart

Åhlens

Detaljhandelsföretaget Åhlens är en favorit hos många svenskar inte minst för att de satsar mycket på snygg design. Söker vi på ”Åhlens och tygpåse” får vi snabbt en träff där de vill marknadsföra sina tygpåsar som ”köp snygga tygkassar online”. Klicka vi vidare hamnar vi på deras online avdelning för tygpåsar. Vi noterar att de i skrivande stund har 33 olika design. Här har vi en blandning av olika märken, Åhlens egna tygpåse, Marimekko, Hay, Wera, Carin Wester, Day ET, Ceannis men även märkes tygpåse som Karl Lagerfeld. Till stor del är designen på tygpåsarna väldigt standard men vissa har härliga mönster. Helt ok tycker vi då tygpåsarna är snygga men även anpassad för alla kundgrupper, dessutom finns både billiga och dyrare tygpåsar. De billigare har givetvis en enklare design och enklare tyg men fyller sitt syfte. Det som vi stör oss lite på är att Åhlens har tok för lite bilder på sina tygpåsar…nämligen bara en stycken det blir därför svårt att få en helhetsbild över tygpåsen.  
Ska vi välja en favorit här så får det bli Ceannis- en tygpåse (notera dem kallar det tygväska) med blommigt mönster som kostar 299 kr. Den är vad vi säger en snygg tygpåse 😊.

OBS! det är inte alltid som varan finns i ditt lokala varuhus, bäst vore att köpa online. Du kan dock alltid spegla deras lagerhållning online.

Tygpåse från Åhlens: Ceannis
Foto: Åhlens

Junkyard

Skateboard butiken med streetwear som fokus profilerar sig med en lite mer ungdomligare kundgrupp då många av de tygkasse som finns tillgänglig har lite mer attityd över sig. T.ex. tygpåse med slogan som ”This planet is doomed”, ”Raised by Wolf” eller “Sweet Skateboards“. Däremot inte utelämnat lite mer vanligare tygpåsar som faktisk ser rätt coola ut. Butiken har i dagsläge 18 olika snygga tygpåsar, många av dessa med olika former och stil. Däribland tygkassar med märken som Nudie, Junkyard XX-XY och Sweet SKTBS.
Åter igen har butiken bara en bild per tygpåse.
Priset är helt ok allt från 99 kr till lite dyrare 629 kr. Är du en skejtar är Junkyards tygpåsar absolut något för dig.

Tygpåse från Junkyard
Foto: Junkyard

Vi fortsätter leta efter butiker med härligt utbud av tygpåsar. Det visar sig dock inte vara en enkel match. Många av de butiker vi hittar har få eller väldigt enformig design på tygpåsar. Många ser även ut som de gratis tygpåsar man brukar få när man går runt i olika mässor. Vi lyckas till sist ändå efter ett tag hitta några till återförsäljare med fin utbud och snygga tygpåsar.

Indiska

Vi räknar och får fram att Indiska just nu erbjuder 11 st tygpåsar, alla med samma design men med olika (indiska) mönster- något Indiska är just kända för, deras gudomliga snygga mönster. Tygpåsarna är tillverkad av bomull och vi ser inget märkvärdigt att kommentera på utöver priset på 49 kr- super billigt!

Tygpåse av Indiska
Foto:Indiska

Shirtstore

Denna butik profilerar sig som nordens största onlinebutik för T-shirt och tröjor med tryck.
Vid första ögonblick märker vi snabbt att alla de 119 tygpåsar som finns för försäljning har nästan alla samma design och storlek, men med 119 olika avtryck och varierande bakgrundsfärger. Varje tygkasse har ett helt eget avtryck, oftast med ett rolig motiv/budskap. Däremot dock bara en bild per tygpåse. Vi misstänker att tygpåsen trycks först när en kund gör en beställning.
Priset varierar från 99 kr till 159 kr vilket är helt ok med tanke på vad som erbjuds.  
För den som inte har stora krav och egentligen bara vill ha något roligt att bära på är Shirtstore absolut värt att titta på, men är det stil och design så kanske de andra alternativen är att föredra.
Vi tror att kundgruppen här är något ungt då en stor del av avtrycken på tygpåsarna är allt från lite snuskig text till roliga skämt.

Zalando

Den tyska jätten Zalando har förmodligen marknadens största utbud av tygpåsar/tygväskor. När vi söker runt hittar vi ca 50+ olika design med märken från Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeldt, Patagonia, Guess, Ralph Lauren, Guess till Adidas, Under Armour, The North Face, Roxy, Mads Nørgaard, Puma, Levi’s®, Pull&bear och lite till. Design, storlek och färger varierar, likaså priser från billigt till dyrt.
Utbudet från Zalando är märkesbunden och många av tygpåsarna har ett modernt utseende. Vi gillar att det är många bilder och att prisbild och utbud är varierande.

Snygg tygpåse/tygväska från O’Neill.
Foto: Zalando

Boozt

Säljer allt från mode, kosmetika, hem och sport produkter. Vi lyckades identifiera sju olika snygga tygkassar från olika märken såsom Herschel, Makia, Tonsure, Boozt egna märke, Rains samt Molo.
Utbudet är något litet men inte förvånad då huvudfokus inte ligger i väskor/tygpåsar. Däremot har Boozt en del snygga tygpåsar, vilket gör att den kvalar in på denna lista.

Slutord

Det visar sig efter en grundlig sökning på nätet att det finns ett varierande utbud av just snygga tygpåsar. De stora återförsäljarna litar mer på märkes tygpåsar medan de mindre återförsäljarna har en varierande mix av märkes tygkassor och märkeslösa tygpåsar.
Priset varierar allt från 49 kr till över 1000 lappen beroende på kvalité och märke.
Det vi även märker är att samtliga återförsäljare listad ovanför förutom oss själva (Qvikmart) har valt att inte sälja tygpåsar/flergångspåsar som är mer anpassad för att handla mat- då menar vi storlekar som motsvarar de stora pappkassorna som finns att köpa hos t.ex. ICA. Visserligen kan man i stor utsträckning köpa stora (tråkiga, monotona) flergångspåsar hos sin lokala livsmedelsaffär men det skall ju vara fint också även om man har en stor tygpåse/flergångspåse.

I slutändan, vilken tygpåse som passar dig är givetvis upp till dig själv. Kanske bör du införskaffa dig tygpåse med varierande storlekar för olika ändamål eller en ”all in one” tygpåse.

Fotnot: Det finns ett antal mindre butiker som säljer tygpåsar men där utbud och design är väldigt begränsad, vi har därför valt att inte ta med dessa i denna artikel.

Gillar du denna artikeln? Följ oss gärna på Facebook eller instagram för framtida uppdateringar och ständiga uppdateringar och fina tygpåsar.