Foto:BUMIPUTRA/Pixabay

Varför använda pläd till soffan?

Spread the love

Varför använda pläd till soffan?

Soffa är förmodligen hemmets mest använda möbel efter sängen. Man kan sitta i soffan, sova i den och till och med hoppa i den. Soffan är helt enkelt en riktigt fin möbel som finns i nästan varje hem.
Med tiden så slits soffan ut och man väljer antagligen att köpa en ny eller ordna upp soffan, oftast gör man det genom att köpa en fin pläd/överdrag till soffan. Vad många inte tänker på är att pläden/överdragen fyller mer funktion än att bara göra soffan fräschare.

I denna artikel har vi samlat åtta anledningar (utan kronologisk ordning) till varför även du bör använda pläd till soffan.

  1. Ger soffan en make over – soffan har tappat sin lyster eller börjat se tråkigt ut. Genom att införskaffa en snygg pläd till soffan får du en fräschare soffa med helt annat mönster, färger och känsla än det du är van vid. Allt känns genast fräschare och nytt.
  • Pläden värmer upp rummet Väljer du en pläd som har rätt textur och är färg så kommer du genast infinna dig väldigt bekväm med den. Allt kommer plötsligt kännas mkt mer hemtrevligt och magisk.   
  • Mysighetsfaktor – Tänd ett ljus, släck lamporna kryp ner i en mysig mjuk pläd, njut av stunden. Pläd till soffa fungerar även som täcke även om de flesta använder pläd som överdrag till soffan.
  • Dekoration Pläd till soffan funkar även som dekoration. Ett vanligt sätt att dekorera soffan är att ”kasta” pläden på soffan. Det ger ett oerhört avslappnande och lugn intryck. Ett annat sätt är att vika soffpläden i flera skick och placera det i armstödet, det ger en elegant utstrålning. Sedan givetvis det vanligaste, att placera pläden över hela soffan som ger en fin ordning-och-reda bild över det hela.
  • Löstagbart och tvättbart en stor del soffor har inte överdrag som ärlöstagbara, det gör det hela svårare att tvätta. Har man pläd på soffan blir situationen plötsligt mycket enklare.  Utan större krångligheter är det bara att ta pläden från soffan och lägga i tvättmaskinen. Gäster, barn, du själv eller andra som smutsar ner din soffa är nu inte längre ett problem.
  • Enkelt och byta ut – Är du trött på hur din soffa ser ut? Då är det dags att köpa in ny sofföverdrag/pläd. Det är bra med variation, pläd kan man byta ut när som helst, hur enkel som helst och det tar bara några sekunder. Gå från svart/vitt till färgrik- det blir skillnad. Pläd bör bytas ut varje årstid, det håller humöret uppe.
  • Passar alla soffor Pläd är ett stycke tyg (normalt rektangulär fyrkantigt) som man normalt placerar på soffan. Den behöver inte ha perfekt passform och ser absolut inte konstig om den är för stor eller liten. Sofföverdrag däremot behöver perfekt passform för annars kan det se lite konstigt ut.  
  • Billigt att köpa– i stället för att köpa en helt ny soffa är det mer lönsamt att köpa en eller flera olika plädar i olika design för att fräscha upp soffan.  
Hen njuter i sin soffa som täckt med en soffpläd
Foto: OrnaW /Pixabay